Ester Naomi Perquin

Ester Naomi Perquin (1980) holland költő. Utrecht-ben született, Zierikzee-ben nőtt fel és 2001 óta Rotterdamban él. Amszterdamban kreatív írást tanult. Ahhoz, hogy tanulmányait finanszírozni tudja, börtönőrként dolgozott. Számos verse megjelent a De Tweede Ronde és a Tirade irodalmi folyóiratokban, utóbbiban szerkesztőként is tevékenykedett. 2007-ben jelent meg az első kötete Servetten halfstok (‘Szalvéták félárbócon’) címmel, amiért elnyerte a Het Liegend Konijn flamand irodalmi folyóirat debütáló kötetért járó díját. A második, Namens de ander (‘Más nevében’) című kötetéért 2010-ben elnyerte a Jo Peters költészeti-díjjat, 2011-ben pedig a J. C. Bloem-díjjat. 2017 és 2019 között Hollandia nemzeti költőjének (Dichter des
Vaderlands) pozícióját tölthette be.

“Kérem, ne mondja el neki senki, hogy Richard megfulladt, hogy / elveszett, elrabolták, baleset érte. Vajon azon a bulin nem volt ott? / Lehet, hogy Richardot nemcsak ismertem, / hanem csókolóztunk is, beszéltem vele, / vajon boroztunk, nevettünk együtt?” – a holland Ester Naomi Perquin verse Krasznai Kármen fordításában.

“Szeretne napközben pihenni, este pedig boldoggá tenni egy férfit?” – kortárs holland költészet a Versumon, Ester Naomi Perquin verse Krasznai Kármen fordításában.